Puppies Brandy en Jasper

VOORAF:-
Hoe fokken wij?
- Heeft u voldoende tijd voor een hond?
- Bent u wel geschikt voor een Zwitserse Witte Herder of een Havanezer?
-
Socialisatie
-
Een reu of een teef?
-
Tips voor het kopen van een hond.

EEN PUP RESERVEREN, HOE GAAT DAT:

Als u bij ons een pup wil reserveren is het goed om te weten hoe een en ander in zijn werk gaat. We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek bij ons thuis. Tijdens dit gesprek vullen we een reserveringsformulier in. Daarin komen uw NAW gegevens te staan, maar ook uw wensen ten aanzien van uw toekomstige pup, zoals het geslacht (reu of teef), en ook uw wensen ten aanzien van het karakter van de hond. Daarbij kijken we wat uw gezinssituatie is (wel/geen kinderen, woonsituatie etc.). We gaan ook samen bespreken of een Havanezer of de Zwitserse Witte Herder ook werkelijk aan uw wensen voldoet. Naast de pluspunten van dit ras gaan we ook in op de z.g. nadelen van de hond. Als we samen tot de conclusie komen dat de Havanezer of de Zwitserse Witte Herder voor u een goede aanvulling in het gezin zal zijn, dan reserveren wij een pup voor u. Wij spreken altijd van een "voorlopige reservering" omdat we het recht willen behouden op annuleren als op een later stadium blijkt dat de pup niet op zijn plaats zou zijn.
We printen deze reservering uit en sturen deze ook op per mail op, tesamen met een voorbeeld van ons koopcontract. Dan is het wachten op de geboorte van de puppen. Op het moment dat de puppen geboren worden, gaan we in volgorde van beschikbaarheid (reu of teef) en op datum van reservering een selectie maken van de mensen die een pup krijgen. We vragen u dan om binnen 3 dagen na de geboorte een aanbetaling te doen. Zodra we die hebben ontvangen is de voorlopige reservering compleet. We laten de eerste 3 a 4 weken geen bezoek toe bij de puppen, omdat dit stress bij de moederhond (maar ook bij de rest van de roedel) kan veroorzaken. Dat kan leiden tot vermindering van de moedermelk, en zelfs tot een melkklieronsteking. Dat willen we ten alle tijde voorkomen. Na 3-4 weken zjn de aanstaande eigenaars welkom om op bezoek te komen. In de eerste instantie mag het bezoek alleen kijken naar de puppen. Na 4-5 weken mag het bezoek ook bij de puppen. Wel opletten dat het bezoek dan binnenschoenen aan heeft. Rond de zevende/achtste week organiseren we een z.g. puppendag. Op die dag (meestal een zaterdag) gaan we een halve dag bezig met een uitgebreide uitleg over alle zaken die de toekomstige eigenaar in de eerste anderhalf jaar zal ervaren met hun pup. We gaan in op gedrag en opvoeding, voeding, zindelijkheidstraining enzovoort. Dit is een belangrijk en leerzaam moment. We vragen dan ook of iedereen hierbij aanwezig wil zijn. De dag is compleet met koffie, thee en limonade voor de kinderen. Voor het ophalen van de pup worden er op die dag afspraken gemaakt.

Al onze puppen worden verkocht met:

  • een koopcontract. Dit is belangrijk omdat daarin ondermeer duidelijk wordt vermeld welke garanties u krijgt en om te voorkomen dat u geen "verborgen kosten" betaald.
  • een stamboom,
  • een DNA certificaat,
  • ontworming t.m. 8 weken,
  • eerste puppie-enting op 6 weken,
  • een gezondheidskeuring volgens de eisen uit het Europese dierenpaspoort en natuurlijk het dierenpaspoort zelf.
  • Daarnaast wordt er een terugkomdag gepland na ca. 8 a 12 weken na het afhalen van de pup. Dit om eventuele vragen t.a.v. de pup te beantwoorden of om te helpen met onverwachte problemen t.a.v. het puppengedrag.

Voor Belgie (we hebben regelmatig Belgische klanten) en andere Europese landen geldt:
De regels in Europa zijn sinds 2015 veranderd wat betreft het uitvoeren van honden. Dit om de broodfok tegen te gaan.
In het kort mag je pas na de hondenleeftijd van 15 weken een hond uitvoeren naar een ander land, mits de hond voor rabiës is ingeent.
Dit brengt dan wel extra kosten met zich mee (zoals extra verblijf van ca. 8 weken, extra voeding, 3x extra inentingen, ontworming, verzorging, en een export pedigree).
De extra kosten komen dan bovenop de aanschafprijs van de pup.

U kunt bij ons een pup reserveren. Het gaat hierbij echter altijd om een voorlopige reservering.
Voordat er sprake is van een voorlopige reservering willen wij altijd persoonlijk kennis maken met de toekomstige eigenaars. Een reservering kan dus nooit per telefoon of per email. Al onze puppen worden verkocht met een koopcontract.