Odana El-Afrafi
Geboren: 14 september 2008Jasmin2

Dochter van:

Buenos Amigos Mister MC Dreamy
en
Danita El-Afrafi


Na twee mislukte dekkingen hebben we Jasmin uitgebreid laten onderzoeken. Het bleek dat zij een z.g. hartruis had. Dit is ernstig genoeg om ons te laten besluiten niet met haar te fokken. Jammer, maar het welzijn van Jasmin staat bij ons voorop. Ze blijft tot haar dood bij ons wonen en we hopen dat dat nog lang mag duren.
Thuis noemen wij haar Jasmine, is een mooi teefje van 2 jaar oud. Odana is een bichon havanese, ofwel een havanezer.
Een Havanezer is een gezelschapshondje bij uitstek. Hun karakter is vrolijk en ze zijn aangenaam gezelschap voor het hele gezin.
Door hun kleine formaat zijn ze overal makkelijk mee naar toe te nemen. Maar daardoor zijn ze ook minder geschikt voor gezinnen met al te jonge kinderen.
Kleine kinderen zien de Havanezer vaak als speelgoed en tillen het daarom te vaak op. Erg jonge kinderen kunnen de hond laten vallen of houden het zo stevig vast dat de hond het als onplezierig ervaart. Voor kinderen vanaf een jaar of 6 zijn het geweldige kameraadjes, tenminste als ze geleerd hebben de hond in zijn waarde te laten.
De Havanezer is, net als kinderen, gek op splelen. Voor onze dochter is ze een geweldig maatje. Ze heeft haar high-five geleerd, dansen (doggy-dance), en ze is elke dag wel bezig om haar weer iets nieuws te leren. Alleen al het bezig zijn met onze Jasmine geeft haar veel plezier.
Soms lui samen op bed naar een film kijken en weer onmiddellijk klaar om te spelen. Als wij in de avond tv kijken ligt ze vaak bij Yma heerlijk op de bank te doezelen.
Ook gaat ze vaak mee als we moeten winkelen. De auto, de bus of de trein, ze vindt het allemaal heerlijk, zolang ze maar mee kan.
Alleen thuis blijven is ook geen probleem, maar ze gaat natuurlijk liever mee. Havanezers kunnen het prima vinden met andere honden, en Jasmine woont bij ons dan ook tussen 4 Zwitserse witte herders.


Jasmin1


Stamboom