De Zwitserse Witte Herder Le Berger Blanc Suisse pup-spelen

De Zwitserse Witte Herder is een relatief nieuw ras in Europa. Hij komt voort uit de Duitse herder en is jarenlang door het leven gegaan als een Amerikaans Canadese Witte Herder. Vanaf 1 mei 1999 heeft Nederland het ras erkend en in 2002 heeft de FCI de Internationale erkenning van de Witte Herder officieel bevestigd. De officiële benaming van het ras is: Berger Blanc Suisse. Voor een uitgebreide beschrijving van de ontstaansgeschiedenis en de rasstandaard van de Zwitserse Witte Herder verwijzen we naar de websites van de rasverenigingen:

Voor de ZWHVN
Klik hier..... en voor de RZWH Klik hier....

De honden wonen bij mij in huis, niet in aparte kennels, stallen of andere onderkomens. De pupjes worden in de huiskamer geboren en grootgebracht. Ze worden gesocialiseerd in de woonkamer. Als het mooi weer is zijn ze natuurlijk lekker buiten in een veilige omgeving. In wezen lleef ik met mijn honden samen in een roedel waarin alle honden duidelijk hun plaats weten. Het is een harmonieus geheel. Het doel is het fokken van Zwitserse Witte Herdershonden die optimaal geschikt zijn als gezinshond.

Daarbij zijn de wensen en de gezins-samenstelling van de aanstaande eigenaars, hun mogelijkheden en hun onmogelijkheden, de woonomstandigheden, de financiële consequenties, enzovoort bepalend voor de keuze van een pup, maar ook of de nieuwe eigenaar(s) voldoende tijd voor de hond hebben. Zie in dit kader ook
Puppietijd...

Vroeger heb ik cursussen gegeven over het opvoeden van honden en workshops gegeven over trainingstechnieken, waarbij ik de cursisten heb geleerd om vanuit een hondvriendelijke houding vorm te geven aan de opvoeding of training van de hond.

jayjay-1427-002810029-3puppie-1429-2puppie-1430-2