De vierde week


De puppen spelen, eten en slapen inmiddels dat het een lust is. Het is mooi weer, dus lekker naar buiten. De hele roedel werkt nu mee, ook onze havanezers en onze bichon frisee. Lekker naar buiten en allemaal oppassen en spelen met de puppen.
Wat een mooi nest! Alleen pupje groen valt er wat tussen uit.
Vlak na de geboorte merkte wij al dat er iets mis was met pupje groen, zijn bewegingen waren meer ongecontroleerd dan de andere pups.
Nu is dat bij pas geboren pups altijd wel maar pupje groen leek toch anders.
Naarmate de dagen voorbij gingen werd het langzaam duidelijker, hij kon zich niet zo goed bewegen als zijn nestgenootjes. Het vermoeden was dat dit kwam door zuurstofgebrek voor of tijdens de bevalling.
We hielden er rekening mee dat pupje groen het niet zou redden en dat wij misschien de beslissing moesten nemen om hem te laten inslapen.
Na overleg met onze dierenarts begrepen we dat dit soms helemaal bij kan trekken en we besloten om het nog even aan te zien.
Pupje groen kon niet rechtuit kruipen, maar verbazingwekkend kreeg hij het toch steeds voor elkaar om Lizzy te vinden en lekker te drinken.
Toen de pups begonnen te lopen, begon ik weer te twijfelen of hij wel zou kunnen lopen en of hij straks wel zelfstandig kan eten.
Maar pupje groen ging gelukkig wel lopen, en ging ook zelf eten. Hij kan zijn kop niet recht houden, heeft moeite met rechtuit lopen en het ziet er allemaal wat stuntilig uit.
Maar hij is blij, hij speelt, en reageert op mijn stem. Hij vind het heerlijk om geknuffeld te worden.
Een doorzettertje, een kanjer van een hondje. Wat een karakter! Hij heeft inmiddels ons hart gestolen. We hopen dat hij nog wat beter kan worden.
Het is een hondje met een handicap, we weten niet wat de toekomst hem brengt maar wij hebben besloten dat we hem een kans gaan geven.
We weten niet of hij volwassen gaat worden, of hij ooit beter wordt, maar zolang hij vrolijk is en blij gaan we proberen hem op te laten groeien tot een gelukkige hond.
Misschien dat er later ooit nog eens iemand op zijn pad komt die net zo verliefd wordt op zijn karakter als wij en door zijn " handicap" heen kan kijken.
Iemand die met hem als maatje door het leven wil gaan, maar tot die tijd blijft hij bij ons.
En wie weet... Als wij allemaal gek op hem worden blijft hij wellicht bij ons wonen!
Maar nu de foto's, kijk en geniet:

Lizzy de vierde week 4582

Lizzy de vierde week 4589

Lizzy de vierde week 4595

Lizzy de vierde week 4599

Lizzy de vierde week 4604

Lizzy de vierde week 4624

Lizzy de vierde week 4628

Lizzy de vierde week 4631

Lizzy de vierde week 4639

Lizzy de vierde week 4655

Lizzy de vierde week 4661

Lizzy de vierde week 4689

Lizzy de vierde week 4702

Lizzy de vierde week 4709

Lizzy de vierde week 4712

Lizzy de vierde week 4714

Lizzy de vierde week 4716

Lizzy de vierde week 4733