Gezondheid
Spelen met je hond


De witte herder is erg veelzijdig. Ze worden dan ook voor vele doeleinden ingezet.
Door de jaren heen blijkt dat de witte herder een intelligente en betrouwbare werker is met een grote ‘will to please’. Inmiddels worden zij opgeleid als speurhond, blindengeleidehond en hulphond en nemen zij deel aan de verschillende takken van hondensporten b.v.: GG, behendigheid, flyball, doggydance, frisbee en speuren.
Natuurlijk kun je buiten de hondensport om ook nog vele andere leuke dingen doen met je witte herder. Als de baas het leuk vindt, dan vindt de hond het meestal ook leuk. B.v. meegaan als de baas gaat trimmen of gaat zwemmen, gaat fietsen of gaat roeien. Het kan allemaal.
Dus gebruik je fantasie en ga aan de slag met deze geweldige kameraad.

Jael met slee


Wel even opletten!!

Voor sommige dingen is het heel belangrijk dat je hond is uitgegroeid en het kraakbeen van zijn botten is verbeent.
Dit is vaak later dan je denkt! Vraag altijd even na bij welke leeftijd je met iets kunt beginnen. Alles waar springen in voorkomt zeker niet vóór 18 maanden en soms pas met 2 jaar.Met fietsen is het beter om te wachten tot de hond 18 maanden is en het dan heel langzaam opbouwen. Niet met warm weer fietsen en zorg altijd voor voldoende water onderweg. Pas op de voetzolen met lopen op steen of asfalt. Als de hond het niet is gewend gaan deze snel stuk, wat heel pijnlijk is.
Vind je het leuk om lange ritten met de fiets te maken dan is een doggy-ride aan te raden. De hond kan dan toch lekker een dagje mee.


Als je ervoor kiest om te gaan sporten met je hond, dan is het boekje ‘Hondse Hoogstandjes’ van Marcel Nijland een leuk boekje om te lezen. Dit boekje behandeld o.a. de trainings-opbouw.
Een herfstwandeling met onze honden Lizzy en Shana:

Of misschien wilt u iets bijzonders om op te fietsen samen met uw hond.
Wat dacht u van een elektrische bakfiets! Als u interesse heeft, klik dan eens naar de volgende site: http://www.eurobakfiets.nl/