Onze competenties


Door de jaren heen hebben ik de nodige cursussen doorlopen en opleidingen gevolgd om de nodige kynologische, psychologische en kennis van het gedrag van honden op te doen.

Maar ook de verzorging, huisvesting en andere zaken spelen een belangrijke rol. Hiervoor heb ik in 2015 de cursus "Wettelijke beroepsvereisten gezelschapsdieren Honden en katten (Besluit houders van dieren)" gevolgd en heb ik het certificaat ook behaald.

Certificaat Honden en Katten besluit Ymadiploma-kk1-3

Als je verantwoord wil fokken is kynologische kennis onontbeerlijk. Een belangrijk diploma hiervoor is het diploma Kynologische Kennis 1, kortom: KK1.
Ook een belangrijk aandachtspunt zijn de gedragstesten die ik uitvoer op honden, maar ook op mijn eigen puppen.
certificaat-gedragstesten-yma100-002810029
Door de jaren heen heb ik die zorgvuldig ontwikkeld. Ook via opleidingen vergroot ik regelmatig mijn know-how op dit gebied. Vanaf 2004 worden deze ervaringen, alsmede de gedragstesten en de observaties mede gebruikt om een optimale match te realiseren tussen hond en gezinnen. Ook heb ik een aantal instrukteurscursussen gevolgd. Als je met gedrag van honden bezig bent is het belangrijk om je kennis over te kunnen brengen op anderen. De instrukteurscursussen 1 en 2 bij de Martin Gaus Academie bleken daar prima voor geschikt te zijn.

diploma-martin-gaus-instr-2cerfificaat-yma-instructeur-0ll-martin-gaus-2
shapeimage_10-2


Clickertraining is een methode van trainen die afgeleid is van de training met dolfijnen.
Wat betreft de clickertraining mag ik inmiddels ook officieel les geven.
diploma-dierenehbo003-002820029-2

Dierverzorging en EHBO voor dieren" bij de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren (kortom: de dierenbescherming) Ook bij hondenshows ben ik aktief als ringmedewerker. diploma-ringmedewerker-yma-4-2 certificaat-kynotrain223 shapeimage_14

Het opdoen van nieuwe kennis en ideeen is belangrijk en zeker als je een adviserende en begeleidende rol hebt. Het bezoeken van workshops, lezingen en congressen speelt hierin een belangrijke rol.
Een mooie workshop: “Leerprincipes in de praktijk” in Harderwijk. Trainen met zeedieren!
Verantwoord fokken is een specifieke doelstelling binnen mijn fokbeleid. Zie hiervoor ook "doelstelling". Om de laatste wetenschappelijke inzichten te verwerken in mijn fokbeleid moet je hiervan ook op de hoogte blijven. De door de Raad van Beheer georganiseerde 3 daagse "Fokkerstour" was een groot succes. Onderwerpen zijn elk jaar weer divers. Bijvoorbeeld: "Ziekte en functie", "Inteelt en verwantschap" of "Verstandige fokkerij".

yma-fokkerstour2012-100025 fokkerstour2012-100025

Ook ben ik aktief geweest binnen de Kynologen Club Flevoland (KCF). En wat betreft de praktijk van het trainen met honden heb ik door de jaren heen veel ervaring opgedaan met mijn eigen honden, zoals: * Puppiecursussen * Jonge hondencursussen * GG-A * GG-B * GG-C * Ringtraining * Behendigheid * GG-1, GG2, GG3