Even voorstellen
dylan-17-jaarjael-13-jaar

Mijn naam is Yma de Groot. Ik heb 2 kinderen: een jongen van 22 jaar oud (Dylan) en een meisje van 17 jaar oud (Jael). In 1987 kreeg ik mijn eerste witte herder (toen nog Amerikaans Canadese Witte Herder). In 1992 en 1994 heb ik twee hele mooie nesten gehad en uit beide nesten heb ik een pupje gehouden. Vanaf de komst van mijn zoon in 1995 heb ik tot 2006 geen nesten meer gehad. Het was te druk met de kinderen! In 1995 is de kennelnaam "Van Zwieten" officieel geregistreerd. In en na die tijd heb ik mijzelf verder gespecialiseerd in het gedrag van de hond. In die periode had ik 4 Witte herders. Op de foto mijn toenmalige reu "Rommel" die het geen probleem vond om de kinderen op hun sleetje te trekken.

kennelregistratie031 Mercedes Stamboom

Toen ik vijf jaar oud was kreeg ik mijn eerste hond. Ze kwam uit het dierenasiel en het was een teefje met een zwarte kop en een wit befje en ze had een snorretje. Ik heb haar dus "Snorretje" genoemd.Ik woonde toen in Amsterdam en Snorretje liep altijd met me mee. Waar ik heen ging, was ook Snorretje. Toen ik naar de basisschool (toen nog lagere school) ging, haalde Snorretje mij altijd alleen af van school. Dat kon toen nog in Amsterdam, er was toen veel minder verkeer op straat en honden liepen nog gewoon los. Op een gegeven moment werd Snorretje steeds dikker en een aantal weken later wierp zij een nest puppies midden op mijn bed, waarvan er drie verdacht veel leken op het hondje van de buren om de hoek! Dat was dus eigenlijk mijn eerste nest! Snorretje was in die tijd het allerbelangrijkste in mijn leven en in mijn verdere leven hebben honden altijd een hoofdrol vervuld. Op de foto hieronder sta ik met Snorretje in onze toenmalige tuin. Boven een heus portret van Snotterje. Het zijn de enige foto's die ik nog van Snorretje heb.

yma-en-snorretje3-filtered-3-2
In 2000 ben ik weer op zoek gegaan naar een geschikt teefje waarmee ik verder kon fokken. Zo kwam ik in 2002 na een zorgvuldige zoektocht in het bezit van Shana, een prachtig langstok teefje uit de kennel van Shedman's Shepherds. Haar volledige naam is: Shedmans Silken Lily Shana en ze werd geboren op 13 oktober 2002. Op 10 februari 2006 heeft Shana haar eerste nest pupjes gekregen van Baron vom Schloss Stuttensee. Het waren 6 mooie pupjes, die inmiddels al zijn uitgegroeid tot prachtige honden. Eén teefje is bij ons gebleven. Zij heet Chinouk. Hieronder links: Shana en rechts Chinouk.


Chinouk is een prachtig teefje met een geweldig karakter, erg aanhankelijk en onstuimig en ze is altijd in voor een lolletje. Niets lijkt haar te dol, tot grote pret van de kinderen. Dit heeft mij doen besluiten de combinatie Shana/Baron nog een keer te herhalen. Ik hoopte op nog een nest met pupjes met het fijne en open karakter van het eerste nest en dat is méér dan uitgekomen. In 2007 is er een tweede pup van bij ons gezin komen wonen: Dayita van Zwieten. Dayita's karakter heeft zich ontwikkeld tot een heel vrolijk, open, zachtmoedig, maar vooral zorgzaam karakter. In 2008 is er een derde pup van ons bij ons gezin komen wonen: Yentl van Zwieten, een pup uit de combinatie Chinouk van Zwieten en Lothians Fencer Kann Schimmelpfeng, en in 2010 hield ik een vierde pup: Kiss Me Kate (Lizzy) van Zwieten. Lizzy komt uit de combinatie Dayita van Zwieten en Hasna of Skah Dakota.


Vakantie in Frankrijk

Toen ik vroeger op vakantie gingen nam ik altijd twee honden mee. In 2006 en 2007 is Chinouk samen met Shana met ons mee op vakantie naar Frankrijk geweest. Ook op markten en braderies voelen de honden zich uitstekend op hun gemak. Zorg wel voor water en schaduw.
Op de foto hiernaast en hieronder voeren ik de rivier "de Dordogne" af met twee honden. Dylan had zijn eigen kano. En reken maar dat we toen heel veel aandacht kregen. De honden vonden het prachtig. Mooi weer, zwemmen en rennen en spelen aan de wal.
Vakantie in Nederland

Maar ook in Nederland is het zeker voor een witte herder heel leuk vakantie vieren. Zowel in mooie polders als op modderweggetjes.Gelukkig maar dat Witte herders een hoge graad van zelfreiniging hebben.